Michelisz Norbert briliáns győzelme Makaóban: tovább növelte előnyét a bajnokságban

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Rajt-cél győzelmet aratott a TCR-szezonzáró első futamán a BRC Hyundai magyarja, ezzel ellógott a tabellán a dobogós Hufftól és a startot elrontó Ehrlacher-től.

Michelisz Norbert az első helyről rajtolhatott a TCR Világsorozat első versenyén, azonban Yann Ehrlacher is jó helyzetbe került Mikel Azcona büntetése miatt, aki Rob Huffot hátrahúzásáért kapott büntetést.

A verseny kezdetén Michelisz megtartotta az első helyét, míg Ehrlacher nagyon visszaesett és csak a tizedik helyen fordult az első kanyarban. A francia azonban gyorsan javított, ahogy megelőzte a többi Lynk & Co autót, és hatodikként ért célba.

Michelisz zavartalanul vezetett Nestor Girolami előtt, Huff pedig többször is védekeznie kellett a keményen támadó Azcona ellen, aki a Lisszabon-kanyarban a külső íven próbált előzni a 2012-es világbajnok ellen.

A végeredmény nem változott: Michelisz nyert, ami ő idén a negyedik győzelme a TCR Világsorozatban. Girolami lett a második, Huff a harmadik, Ehrlacher pedig a hatodik helyre került Azcona és Frederic Vervisch mögött. Így a vasárnapi fordított rajtrácsos futam előtt Michelisz 18 ponttal vezeti a BRC Hyundai csapatot, Huff és Ehrlacher előtt pedig 20 pontos előnye van.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések